Menu Close

My First Vector Potrait Masa Dulu2

My First Vector Potrait Masa Dulu2

Hazanis – http://hazanis.blogspot.com/

Asalamualikum dan Salam Sejahtera
Ini adalah merupakan antara koleksi-koleksi terawal dalam penghasilan vector potrait saya buat pertama kalinya. Kalau di lihat memang agak kurang kemas di situ maklumlah budak baru belajar.

AJ

Penghasilan vector potrait saya buat pertama kalinya adalah menggunakan adobe photoshop. Ada yang bertanya senang tak nak buat vector ni? kalau bagi saya sendiri buat pertama kalinya ya memang susah dan ia memerlukan ketelitian untuk melukis outline imej tersebut.

Apenk

Kadang2 sakit gak jari nak tekan mouse untuk hasilkan vector potrait. Tool adalah cara yang paling sesuai untuk menghasilkan vector potrait adalah pen tool dan direct selection.

Harianti

 Benda yang paling susah nak draw adalah pada bahagian muka. Nak bagi nampak realistik memang agak susuh jika menggunakan photoshop. Bagi menghasilkan vector potrait yang realistik saya sarankan anda gunakan Adobe Illustrator.

Akhir Sekali

Terdapat banyak tool yang mampu membantu menghasilkan Vector Potrait yang lebih menarik kerana sudah tersedia tona warna dan Warna imej boleh di tukar dengan mudah serta pelbagai jenis strok yang tersedia di Adobe Illustrator.